Nieuws vanuit het GTI bestuur

Bestuursverkiezing

Dinsdag 9 September vond na de eerste conferentiedag de bestuursvergadering plaats van de nieuw gekozen GTI board. Belangrijk agendapunt was de benoeming van de verschillende functies in de board. Dit ging op basis van nominatie en stemming. Voorzitter Maurits Eijgendaal had aangegeven zich terug te trekken als voorzitter om plaats te maken voor een jongere generatie. Uiteindelijk is het bestuur tot de volgende verdeling gekomen :

Gentle Teaching International Board of Directors for 2015-2017:

Maurits Eijgendaal (Denmark) – Past President
Tim Jones (Canada) – President
Kiddi Mar Toraffson (Iceland) – Vice President
Michael Lavis (Canada) – Secretary
Mark Veen (Netherlands) – Treasurer
Cam Dore (Canada)
Dave Lappin (Canada)
Simone Schipper (Netherlands)
Pouwel van Siepkamp (Netherlands)
Charles Woodward (USA)
Nancy Nicolaus (USA)
Tracy Mauk (USA)
Mike Vincent (USA)
Anthony McCrovitz (USA)
Toni Start (USA)

Niet alleen zijn Nederland en Leekerweide goed vertegenwoordigd in de board maar tevens is Mark benoemd als penningmeester. Een hele eer en verantwoordelijkheid!

Toekomstige acties

Met de aanstelling van het nieuwe bestuur kunnen ook de acties voor de komende periode worden uitgezet. Belangrijke eerste stap is het verder ontwikkelen van een bestuurlijk handbook waarbij verantwoordleijkheden en procedures rondom bestuur, lidmaatschap en communicatie zullen worden beschreven. Daarnaast zal o.a. worden gewerkt aan een nieuwe interactieve GTI website.

Toekomstige conferenties

Tijdens de bestuursvergadering is ook de locatie voor de GTI conferenties in 2016 en 2017 vastgesteld. Het GTI 2016 zal plaatsvinden in Ijsland en het GTI2017 in Maryland (USA). Tijdens het social diner op donderdagavond 10 september gaven onze Ijslandse collega’s een korte presentatie over hun plannen voor de conferentie en werd de website gelanceerd. Binnenkort zal alle informative rondom deze conferentie daar te vinden zijn. Hier is de link naar de website

http://www.gti2016.com

European GT network

In navolging van het Canadese GT network is tijdens deze conferentie de officiele start gemaakt met het European GT Network. Doel van dit network is het stimuleren van samenwerking binnen Europa om zo kennis te kunnen uitwisselen. Te denken valt aan samenwerking op het gebied van trainingmateriaal, onderlinge uitwisseling tussen instellingen etc. Zo’n 25 collega’s uit Europa kwamen op 10 september bij elkaar om de eerste stappen op weg naar dit netwerk te bespreken. Besloten werd dat een werkgroep met een afgevaardigde uit elk deelnemend land het netwerk gaat opzetten. Simone zal hierin als voorzitter fungeren. Een hele leuke inspirerende uitdaging !

Certificate of appreciation

Het is een traditie binnen GTI dat tijdens het social dinner een aantal mensen een onderscheidng krijgen vanwege hun werk voor de Gentle Teaching community. Dit jaar gingen er onderscheidingen naar Conny Jones uit Canada, Kristinn (Kiddi) Mar Toraffson uit Ijsland, Gitte Yderholm Henze uit Denemarken, Michael Vincent uit de USA, Floris van de Kamer (Prinsenstichting) en (tot onze grote verassing) ontvingen wij beide ook een onderscheiding. Een hele eer om te weten dat ons werk binnen Leekerweide ook international wordt gerespecteerd!

simone onderscheiding

mark onderscheiding

IMG-20150911-WA0002IMG-20150911-WA0000

Een gedachte over “Nieuws vanuit het GTI bestuur

Plaats een reactie